vestregionen

15 kommuner vest for Oslo
-
A A
+
Eng

Frokostmøte 12. juni: Smarte byer og smart samarbeid

Hva kjennetegner en smart by/kommune? Hvorfor skal vi bli smartere, og hvordan blir vi smartere? Bli kjent med nettverket for smarte byer i Norge!

Smarte byer forutsetter smart samarbeid
Teknologi i rask endring, behov for standardisering, og det faktum at «smarte byer» ikke er en typisk sektor, gjør at samarbeid er nøkkelen til å gjøre samfunnet smartere. Samarbeid må til på tvers av sektorer, samfunnsområder, regionalt og nasjonalt. Gard Jenssen fra Smarte Byer Norge forteller hvorfor og hvordan.

Smart mobilitet uten data er usmart mobilitet
Det er svært vanskelig å tenke seg smarte mobilitetsløsninger som kan lages uten tilrettelagte og tilgjengelige data. I dag finnes det lite tilgjengelige og standardiserte data. Derfor begrenses innovasjons- og forretningsmuligheter både for kommuner, næringsliv og entreprenører. Terje Christensen fra Urbalurba viser hvordan kommuner og næringsliv sammen kan bidra til smart mobilitet ved å tilgjengeliggjøre mobilitetsdata.
 
Presentasjon av nettverket for smarte byer i Norge som også er med i nettverket Open and Agile Smart Cities (OAS http://www.smartebyernorge.no/)

 

Tid: 12. juni 2017 08.00-10.00 (Dørene åpner 07.45)
Lett frokost, Kaffe og te.

Sted: Rekord Bar, Tollbugata 4, 100 meter fra Drammen stasjon

Arrangementet er gratis, ingen påmelding