vestregionen

15 kommuner vest for Oslo
-
A A
+
Eng

Dextramusiker er solist når Vestregionens Ungdomssymfonikere spiller Drømmekonsert

Vestregionens Ungdomssymfonikere avslutter sesongen sammen med med Dextra Musica og Drammen kulturskole, under ledelse av vår faste dirigent Kjell Seim. Vi har flere solister i konserten - Dextramusiker Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello og Juniorsymfonikerne akkompagneres av Vestregionens Ungdomssymfonikere. Unge solister fra Drammen kulturskole har egne innslag på konserten, og Vestregionens Ungdomssymfonikere spiller egne symfoniske verk. Konserten er støttet av Sparebankstiftelsen Dextra og De Unges Orkesterforbund (UNOF).

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er en norsk cellist med en lang og solid bakgrunn. Hun startet å spille som 5-åring ved Horten Kulturskole. I 1998 ble hun tatt opp som elev ved Barratt Due Musikkinstitutt, og i seks år hadde hun undervisning med professor Aage Kvalbein. Frida Fredrikke fullførte sin Bachelor ved Norges Musikkhøgskole våren 2011 med professor Truls Mørk. Hun har også i flere år studert med professor Frans Helmerson. Våren 2014 fullførte Frida Fredrikke Master etter to år ved Edsberg Slott, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sverige, med professor Torleif Thedéen.

Frida Fredrikke har vunnet priser og stipend internasjonalt og nasjonalt: ”Young Musician” i Tallin, Antonia Janigro International Cello Competition i Porec, Arve Tellefsens musikkpris, RWE Dea musikkstipend, Järnåker og nylig mottok hun "Wesselprisen" fra Det Norske Selskab. Hun har gjort seg bemerket som solist med en rekke orkestre i inn- og utland, deriblant Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Münchner Rundfunkorkester, Zürich Kammerorkester, Kaunas Philharmonic og Gøteborg Symfoniorkester.

Frida Fredrikke har jobbet som solocellist i det Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans Orkester i Stockholm, og er nå frilans cellist i Oslo med mange oppdrag som solocellist med orkestre og som kammermusiker. Hun er også fast gruppeleder i strykeorkesteret Ensemble Allegria.

Celloen hun spiller på er laget av Nicolas Lupot, 1823, og er utlånt av Dextra Musica, Norge. http://www.ffww.no/about-me-shift/#bio-shift-1